Hvordan lukte ugler i mosen

Ugler i mosen lukter helt spesielt, og med god luktesans kan du kjenne lukta på mils avstand. Jeg tenker ikke på verken flora eller fauna i skog og mark akkurat nå. Jeg tenker egentlig mer på alternativ medisin, slik som Kvante Skalar Energi og lignende. For min del begynner det å lukte ugler cirka fem sekunder etter at du åpner nettsida. Dessverre er det mange blant oss som mangler denne finstemte luktesansen. Så, hvordan fungerer denne særegne ugle-luktesansen? Vel, den krever egentlig en viss grad av naturvitenskapelig kunnskap. For å forklare videre, la oss ta “Kvante Skalar Energi” som eksempel (uten at det er noe spesielt med denne ugle-arten i forhold til andre).

Når du først ser tittelen, så begynner du jo å tenke på hva ordene betyr. Ordet “skalar” er det ikke mange som bruker til daglig, men en skalar er simpelthen noe som ikke har en retning. Et eksempel er temperatur: Hvis du står opp og sier “oj, det er 17 minusgrader ute!” er det sjelden folk spør “åja, til venstre eller høyre?” Derfor er temperatur en skalar. Motsetningen til en skalar er en vektor. Et eksempel på dette er krefter, som har retning. Når du gir gass går bilen framover, ikke ned eller opp. Når du hopper ut fra en bygning, faller du ned, ikke til venstre. Et glimrende eksempel på en skalar er energi. Tenk på en stor pose smågodt: Det er mye energi i smågodt (det er jo derfor det er lett å bli småtjukk av sånt), men den har ingen bestemt retning. Bare se på små barn som får smågodt, de løper rundt i alle retninger uten mål og mening. Av denne grunn vil det aldri falle meg inn å si “skalar energi”, for det er den eneste formen for energi som finnes. Det blir som å si “mat-brød” eller “bokhylle-bøker”, for det fins bare brød som er mat, og det fins bare bøker som passer i bokhyller. Vel, okei, så fins det noen ekstremt store bøker og muggent brød, men du skjønner poenget: Ordbruken er rett og slett svært merkelig.

Neste påstand på nettsidene ser kanskje ut til å være rimelig for den ufaglærte:

Vet du at vi utsettes for 1 MILLION ganger mer elektromagetisk stråling enn våre besteforeldre?

Det snakkes jo stadig om all mobiltelefon-strålingen og så videre, så dette må vel være sant? Vel – ikke akkurat. Det elektromagnetiske spekteret inneholder mange ulike typer stråling, som røntgenstråling, UV-stråling, synlig lys, infrarød stråling, og radiobølger. Enkelt sagt er UV-stråling og synlig lys akkurat som rundstykker og brød: Det er grunnleggende snakk om samme fenomen, bare at de har ulik størrelse (eller bølgelengde) og lages på litt forskjellig måte, og overgangen mellom de to er flytende. Ettersom mine besteforeldre arbeidet mye ute, antar jeg de ble bestrålt mye mer av sola enn jeg blir, som sitter inne på et kontor. Et par lysstoffrør gjør ikke akkurat samme nytten, det vet alle som har prøvd å sole seg på kontoret. For ordens skyld: solstrålingen utgjør godt over 1 kilowatt stråling per kvadratmeter, og en mobiltelefon sender normalt ut mindre enn 1 watt.

Interessant nok har våre venner Skalar-energi-folket en løsninger på alle våre “problemer”: Kjøp et Kvante Skalar Energi Skjold og beskytt deg mot strålingen fra mobiltelefonen! Synes du 600 kroner var dyrt for et slikt skjold? Det har du forsåvidt rett i. Frykt ei, for du kan lage ditt eget for cirka 1 krone! Det du trenger finner du her. Ja, du leser riktig, aluminiumsfolie. Pakk inn mobiltelefonen din i aluminiumsfolie, og prøv å ring den. Hva skjer? Jo, aluminiumsfolien stopper strålingen fullstendig, og du får opptattsignal. Problemet er selvsagt at hvis strålingen stoppes, så kan du ikke ringe med mobiltelefonen. Det samme gjelder enten strålingen blir stoppet av et Kvante Skalar Energi Skjold eller aluminiumsfolie. Tips: Det er enklere og billigere å bare slå av mobiltelefonen!

Jeg tror du har skjønt poenget nå. Det finnes omtrent tusen eksempler på rar ordbruk og oppdiktede påstander i “fagfeltet” Kvante Skalar Energi, og jeg trenger ikke gå inn på alle. Uglelukta er overveldende allerede. Hvis du har luktet ugler selv, eller lest noe morsomt om ugler, legg gjerne igjen en kommentar under!

About these ads
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Hvordan lukte ugler i mosen

  1. Ole Martin Hansen says:

    Link funnet paa gmail:

    http://www.enjoyscalarenergy.com/default.html

    Her lukter jeg ugler i mosen lang vei. De har dratt inn vaare helter Maxwell, Tesla og Einstein her ogsaa! Triste greier!

  2. dynetrekk says:

    Her vil jeg faktisk påstå at vi snakker om ugle-stank. Jeg fikk faktisk vondt inni meg når jeg prøvde å lese den siste delen. Det er jo ikke mulig å plukke ut to påfølgende ord som gir mening på hele sida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s